PAUS NODIGT UIT TOT GEBED EN VASTEN VOOR SYRIE zaterdag 7 september

Standaard

PAUS NODIGT UIT TOT GEBED EN VASTEN VOOR SYRIE: zaterdag, 7 september a.s. (op de vooravond van de Feestdag van Maria’s Geboorte)

Franciscus veroordeelt inzet van chemische wapens

BRUSSEL (KerkNet/Kathpress) – Paus Franciscus deed zondag bij het Angelusgebed een indringende oproep tot vrede en het einde van het geweld in alle conflicthaarden wereldwijd, in het bijzonder in Syrië: “Laten wij in onze door verdeeldheid en conflicten verscheurde samenleving de vrede nastreven: Nooit meer oorlog!” In bijzondere scherpe bewoordingen veroordeelde hij het gebruik van chemische wapens. “De verschrikkelijke beelden van de laatste dagen zijn nog steeds bijzonder levendig in mijn hoofd en mijn hart! Verantwoordelijken van dit drama zullen niet ontsnappen aan het oordeel van God en de geschiedenis! Geweld brengt nooit vrede! Oorlog roept oorlog op! Geweld roept geweld op! Vreedzame verstandhouding onder de volkeren kan niet met een cultuur van geweld, maar slechts met een cultuur van ontmoeting en dialoog tot stand komen.”

Wereldwijde gebedsdag voor vrede in Syrië en het Midden-Oosten

De kerkleider maande de betrokken partijen aan om het pad van onderhandelingen te bewandelen. De internationale gemeenschap moet initiatieven stimuleren die vrede en solidariteit bewerkstelligen. Hij kondigde voor de hele kerk voor zaterdag 7 september een dag van vasten en gebed af voor vrede in Syrië, het Midden-Oosten en de hele wereld. Deze gebedsdag heeft plaats op de vooravond van het feest van de geboorte van Maria, de Koningin van de Vrede. Hij nodigde de aanwezigen uit om aanstaande zaterdagavond op het Sint-Pietersplein in Rome mee te komen bidden voor vrede in Syrië en andere conflictgebieden. Christelijke kerken wereldwijd wordt gevraagd om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

>>>  http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=116831