Filosoof Josef Seifert: “De tranen van Jezus over Amoris Laetitia”

Standaard
seifertDe bekende Oostenrijkse filosoof Josef Seifert, die goed bevriend was met Paus Johannes Paulus II, schreef op corrispondenzaromana.it een artikel met als titel “De tranen van Jezus over Amoris Laetitia”. Daarin merkt hij op dat Jezus tegen de overspeelster vertelt om niet meer te zondigen. “Maar,” zegt hij, “zijn opvolger Franciscus zegt tegen de overspeelster, alhoewel ze verder ernstig zal zondigen, dat ze zich niet geëxcommuniceerd moet voelen, noch dat het nodig is dat ze zich bekeert van haar zonde van overspel.”

Seifert legt uit dat Christis in al Zijn barmhartigheid ons 15 keer expliciet waarschuwt dat er gevaar is van eeuwige verdoemenis als we in ernstige zonde blijven. Seifter vervolgt: “Zijn opvolger zegt, en ik citeer: ‘niemand voor altijd kan verdoemd worden want dit is niet de logica van het Evangelie.’”

Seifert maakt vervolgens duidelijk dat de H. Paulus in zijn brief aan de Korinthiërs zegt dat geen onbekeerde overspeler het koninkrijk van God binnengaat, maar voor altijd zal verdoemd zijn. Dan voegt hij eraan toe: “Paus Franciscus zegt tegen de overspelers dat het voor hen mogelijk is om te leven in de genade van God en, door de H. Eucharistie, te groeien in genade, ook zonder bekering.”

Hij legt uit dat Franciscus niet één keer het gevaar vermeldt van diegenen die de H. Communie onwaardig ontvangen, hoewel de H. Paulus hierover waarschuwt in 1 Kor. 11.

Seifert besluit met de woorden: “Hoe kunnen Jezus en Zijn Meest Heilige Moeder deze woorden van de paus lezen en vergelijken met die van Jezus en Zijn Kerk zonder te wenen? Laten we daarom samen met Jezus wenen, met diep respect en affectie voor de paus, en met een diepgaande droefheid die opstijgt van de plicht om zijn fouten te bekritiseren.”

Bron: Gloria.tv news
Vertaling: Restkerk.net