Pastoor Burger, proost van de Kleine Zielen Nederland

Standaard

Blog Marguerite

Nationale Proost van Nederland: pastoor Burger

Ik mag mij aan U voorstellen als nieuwe proost van de Kleine Zielen Nederland.

In 1962 geboren als jongste van een gezin van acht kinderen en in Scheveningen getogen. Na de opleiding op het grootseminarie Rolduc, in 1987 in Rotterdam door monseigneur Bär tot priester gewijd en aldaar als diaken en priester werkzaam geweest in Roelofarendsveen, in Den Haag bij pastoor Hofstede en in Barendrecht in de heilige Augustinusparochie. In die laatste parochie geleerd hoezeer het gebed voor de eenheid van de Christenen van belang is! Vanaf 1991 werkzaam in het bisdom Roermond, te beginnen in Nieuwenhagen, vervolgens als pastoor in Meerssen-West en nu pastoor van drie clusterparochies: HH. Monulphus en Gondulphus te Berg en Terblijt, H.Gerlachus te Houthem-St. Gerlach en St.Joseph te Broekhem. In de loop der jaren heb ik ook de nodige pelgrimsreizen georganiseerd voor jongeren en parochianen naar het Heilig Land…

View original post 407 woorden meer