In Israël krijgen diegenen met een Covid-vaccinatiepaspoort weer toegang tot shoppingcentra, musea, zwembaden,…

Standaard

EINDTIJDKLOK

Supermarkten, sportcentra, musea, zwembaden, hotels en culturele en sportevenementen zullen in Israël binnenkort weer toegankelijk zijn voor diegenen die gevaccineerd zijn en een groen Covid-vaccinatiepaspoort kunnen voorleggen. 

Israël was één van de landen met de strengste lockdowns ter wereld. Het Coronaviruskabinet van Israël stemde afgelopen zondag om de heropening van de economie van Israël en bijkomende beperkingen op publieke activiteiten vanaf volgende week op te heffen, voornamelijk voor diegenen die het vaccin gekregen hebben.

Terwijl gewone winkels en gebedshuizen voor iedereen zullen geopend zijn, ongeachte gevaccineerd of niet, zullen de beperkingen op het aantal mensen die binnen mogen van kracht blijven. Andere plaatsen zullen enkel geopend worden voor diegenen met een geldig Covid-vaccinatiepaspoort of -vaccinatiecertificaat. Dit omvat hotels, musea, sportcentra, supermarkten en shoppingcentra, zwembaden en sport- en culturele evenementen.

Premier Netanyahu kwam in mei vorig jaar reeds met een voorstel op de proppen om kinderen te gaan microchippen, om de…

View original post 158 woorden meer