Bedankt voor je steun voor een Onverdeeld Open Nederland!

Standaard

Gisteren ontving ik onderstaande e-mail van de Stichting Onverdeeld Open Petities :


Hier een logo van Petities.nl voor snelle herkenning

Op 07-02-2022 ondertekende u de petitie ‘Brede coalitie voor het onmiddellijk afschaffen van het coronatoegangsbewijs’ .

Heel erg bedankt voor je steun voor een Onverdeeld Open Nederland! Wij zijn blij dat onze coalitie, gesteund door de Vierde Golf, Studenten in Verzet, Privacy First, en vele anderen, inmiddels meer dan 870.000 mensen telt. Het is de snelst groeiende grote petitie ooit. En dat betekent wat. Het is niet onopgemerkt gebleven. Met het stopzetten van de toepassing van het coronatoegangsbewijs per 25 februari wordt een belangrijke stap gezet, maar we zijn er nog niet. De wet die het coronatoegangsbewijs mogelijk maakt blijft bestaan en ook de wet om het coronatoegangsbewijs uit te breiden naar de werkplaats ligt nog op tafel. Daarnaast is het plan om 1G in te voeren bij bepaalde evenementen. Het blijft dus belangrijk dat steeds meer mensen deze petitie tekenen!

Verzoek aan de kamer voor een wetenschapsbriefing met Onverdeeld Open
Over de wetenschappelijke onderbouwing van Onverdeeld Open gaan wij graag in gesprek met beleidsmakers. Eerder kregen wij een uitnodiging van de vaste kamercomissie VWS om de petitie te overhandigen, echter zonder de mogelijkheid tot een inhoudelijk gesprek. Wij vinden dat dit onvoldoende recht doet aan een wetenschappelijk onderbouwd manifest gesteund door bijna 900.000 handtekeningen. Daarom hebben wij hen verzocht om een wetenschapsbriefing te organiseren met Dr. Jona Walk en Prof. Ronald Meester in aanwezigheid van de volledige commissie.

Wat zouden wij vertellen aan de kamer? Jona Walk en Ronald Meester namen alvast een korte briefing (van ongeveer 10 minuten) op voor alle geïnteresseerden als video.

Oproep: laat je stem horen!

Ook de Europese Unie moet weer onverdeeld open
Het digitale COVID certificaat (Europees coronatoegangsbewijs) blijft nodig voor reizen in de Europese Unie. Momenteel ligt er een voorstel voor de Europese Commissie om het gebruik van dit certificaat te verlengen. Alle burgers kunnen tot 8 april een reactie op dit wetsvoorstel indienen via deze link.

Maak gebruik van je inspraakrecht. Wij gaan de Europese Commissie in ieder geval wijzen op het feit dat met deze verordening het vrije verkeer van mensen in het geding komt. Het feit dat vaccinatie geen duurzame bescherming geeft tegen alsnog besmet worden en/of andere besmetten betekent dat het middel niet effectief is.

Vriendelijke groeten,

Jona Walk, Ronald Meester en Mona Keijzer