G20 promoot WHO-gestandaardiseerd globaal (Covid-) vaccinatiepaspoort

Standaard

EINDTIJDKLOK

De leiders van de Groep van 20 (G20) hebben een gezamenlijke verklaring afgelegd ter bevordering van een wereldwijde norm voor het bewijs van vaccinatie voor internationale reizen en roepen op tot de oprichting van “wereldwijde digitale gezondheidsnetwerken” die voortbouwen op de bestaande digitale COVID-19-vaccinpaspoortregelingen.

De gezamenlijke verklaring volgde op de afsluiting van de G20-top in Bali, Indonesië, waar de leiders de mondiale uitdagingen en de coördinatie van het beleid als antwoord op onder meer op toekomstige ‘pandemieën’, bespraken.

“Wij erkennen het belang van gemeenschappelijke technische normen en verificatiemethoden, in het kader van de IHR (2005), om naadloos internationaal reizen, interoperabiliteit en erkenning van digitale en niet-digitale oplossingen, met inbegrip van bewijzen van vaccinaties, te vergemakkelijken”, aldus de gezamenlijke verklaring van de G20.

De Internationale Gezondheidsregeling (2005) is een instrument van internationaal recht dat is ontwikkeld onder auspiciën van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en dat een wereldwijd kader vaststelt om te reageren…

View original post 128 woorden meer