Poetin waarschuwt NAVO: ‘Blijf uit onze buurlanden’

Leave a comment Standaard

De president van Rusland heeft de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie opnieuw op de vingers getikt. Vladimir Poetin waarschuwt de NAVO dat de aanwezigheid van luchtafweerraketten in buurlanden als Polen zullen worden “vergolden.”

Poetin was vrijdag in Griekenland toen hij de bedreigingen aan het adres van de NAVO uitte. “Als gisteren in die gebieden in Roemenië mensen gewoonweg niet wisten wat het betekent om het mikpunt te vormen, dan zullen we vandaag gedwongen zijn om bepaalde maatregelen te treffen om zo onze veiligheid te garanderen. Hetzelfde geldt voor Polen. We zullen wachten tot Polen actie onderneemt. Wij zullen geen actie ondernemen tot op het moment dat we raketten zien in gebieden die aan het onze grenzen.”

De NAVO reageerde al en noemt de uitspraken van Poetin “onverantwoord.” Een woordvoerster stelt: “De dreigementen van Rusland zijn onverantwoord en ongerechtvaardigd. Rusland weet goed genoeg dat ons verdedigingssysteem verdedigend is en dat het niet is ontworpen of opgesteld tegen Rusland.”

Vandaag had al een ontmoeting plaats tussen de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, en de Poolse president.
Bron: http://edition.cnn.com/2016/05/28/europe/putin-threatens-romania/index.html
Foto: via Sputniknews.com
Vertaling: Restkerk.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s