Geschiedenis Brabantse carnaval – Rob van de Laar

Leave a comment Standaard

Het carnavalvieren in Brabant kent een net zo grote verscheidenheid als er onder de Brabanders zelf bestaat. Iedere stad en elk dorp geeft er zijn eigen invulling aan. Maar één ding is overal hetzelfde: het gaat om verbroedering, rangen en standen gelden niet en Prins Carnaval is drie dagen de baas.

In dit uitbundig geïllustreerde boek wordt de geschiedenis van het carnaval in Brabant in al zijn facetten belicht. Daarbij wordt het historisch overzicht, dat al begint in de eerste eeuwen van onze jaartelling, afgewisseld met verhalen over tradities uit de regio. Carnaval! zal voor iedereen die deze traditie een warm hart toedraagt een feest van herkenning zijn.

Pharos Uitgevers / Nederlands Centrum voor Volkscultuur
ISBNnummer 978 90 79399 26 0
Prijs: € 11,00

Voor meer informatie: www.pharosuitgevers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s