13 oktober wereldwijd Maria-dag in het kader van het Jaar van het Geloof

Standaard

12-13 oktober 2013:  Maria-dag in het ‘Jaar van het Geloof’

Op 13 oktober is er wereldwijd een Maria-dag in het kader van het “Jaar van het Geloof” voorzien. Dat wisten we al een hele tijd. Enkele weken geleden kreeg het Heiligdom van Banneux vanuit Rome een bijzondere vraag, waarop vanuit Banneux een positief antwoord werd gegeven. Het opzet is om vanuit het Vaticaan verschillende Maria-oorden in een Tv-uitzending samen de rozenkrans laten bidden.

Het Heiligdom van Banneux werd door het Vaticaan uitgekozen om, samen met tien andere heiligdommen van over de hele wereld, deel te nemen aan deze internationale rozenkrans. Deze eer konden we niet laten voorbijgaan. Vanuit Banneux zullen tegelijkertijd met de ‘grote’ Heiligdommen van Fatima (Portugal), Lourdes (Frankrijk), Nazareth (Israël), Guadeloupe (Mexico), Kibeho (Rwanda), Akita (Japan), Czestochowa (Polen), Vailankanny (India), Sydney (Australië) en Buenos Aires (Argentinië) de blijde mysteries van de rozenkrans worden gebeden en via een satellietverbinding rechtstreeks worden uitgezonden.

Op 12 oktober komt ’s avonds het beeld van de Verschijningskapel van Fatima aan in het Heiligdom van Maria van de Goddelijke Liefde (Rome). 13 oktober is immers de verjaardag van de laatste verschijning in Fatima. Dan worden de tien uitgenodigde Heiligdommen voorgesteld en zal de paus een boodschap brengen, gevolgd door een boodschap van de kardinaal-vicaris van Rome. Na de rozenkrans volgt in Rome een gebedswake. Het hele avondprogramma wordt door de Italiaanse televisie (RAI) in Eurovisie rechtstreeks uitgezonden.

We nodigen iedereen uit om samen in Banneux de rozenkrans te komen bidden op zaterdag 12 oktober. De hele gebedsdienst kan daar gevolgd worden op grote schermen tot 22 uur.

Wij willen in onze gebeden ook ons land; onze Kerk en alle heiligdommen opnemen. We trachten natuurlijk zoveel mogelijk mensen in Banneux te verwelkomen, en tonen dat het Heiligdom van de Maagd der Armen even belangrijk is als de grote Heiligdommen. Daarom deze oproep voor deze belangrijke gebeurtenis.

Wie erbij wil zijn, wordt verzocht om vóór 18 uur plaats te nemen in de Grote kerk van het Heiligdom. Het programma is slechts ‘voorlopig’. Het zou kunnen dat er vanuit Rome nog kleine wijzigingen worden aangebracht.

P. Guy Borreman s.j.

Ontvangen van Zr Lucienne