Nieuwe Poolse president Duda redt H. Communie van ontheiliging tijdens openluchtmis

Standaard

door  KN/FR

De nieuwe Poolse president Duda, met in zijn handen het AllerheiligsteDe nieuwe Poolse president Duda, met in zijn handen het Allerheiligste – Screenshot YouTube


De nieuwe Poolse president Andrzej Duda (43) heeft onlangs tijdens een openluchtmis in Warschau het Lichaam van Christus, in de gedaante van een geconsacreerde hostie, gered van ontheiliging.

Dat is te zien in onderstaand filmpje dat maandag op internet verscheen.

De heilige Mis vond plaats op 3 mei, de dag waarop Polen jaarlijks zijn Dag van de Grondwet viert, ter nagedachtenis aan de onafhankelijkheidsstrijd aan het eind van de achttiende eeuw.

Tijdens de uitreiking van de Heilige Communie ziet de knielende Duda dat er een geconsacreerde hostie uit de kelk van een priester op de grond waait en wegrolt.

Duda bedenkt zich geen moment en staat direct op om het Allerheiligste op te rapen. Vervolgens geeft hij de heilige communie op een eerbiedige wijze aan kardinaal Nycz op het altaar.

De nieuwe Poolse president, die met Pinksteren werd gekozen, staat bekend als praktiserend katholiek.

Direct na zijn verkiezing begaf hij zich naar het nationale heiligdom en bedevaartsoord Czestochova, om openlijk op de knieën de Zwarte Madonna ‘Koningin van Polen’ om voorspraak en hulp te vragen bij de vervulling van zijn ambt.