“Of de islam gewelddadig is? Moet ik zeggen dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah” – Don Vescovi: “De paus heeft zijn mening, ik de mijne.”

Standaard

E.J. Bron

Screenshot_60

Realistische katholiek: Don Romano Vescovi.

(Door: Giuseppe Nardi – Vertaling: E.J. Bron)

Rome – “Ik ben niet bang voor de ´Islamitische Staat´ (ISIS). Laat ze maar komen en me afslachten. Ik zal blij zijn een christelijke martelaar te mogen zijn. Ik ben veel banger voor de wereld, waarin de jeugd zich morgen zal bevinden. Mijn generatie zal dat niet meer meemaken, zij zullen echter veel meer moeten inspannen.” Met deze woorden reageerde Don Romano Vescovi, een 71-jarige priester, die de terughoudende reactie van paus Franciscus op de moord op Abbé Jacques Hamel tegen de haren instreek. Don Vescovi ging aan de computer zitten en schreef op zijn Facebook-pagina met krachtige woorden een commentaar.

View original post 573 woorden meer