Priester Daniël Maes: Huiselijk nieuws: kinderen, de voorbode van de lente

Standaard

Mediawerkgroep Syrië

Goede Vrienden,

Hierbij weer wat nieuws uit de gemeenschap, uit Syrië en omstreken.

Van harte.

P. Daniel.

maesdaniel3@gmail.com

.

Huiselijk nieuws: kinderen, de voorbode van de lente

Ondanks alle vrijheid op seksueel gebied die nu in het Westen geforceerd en bijna obsessioneel wordt opgedrongen in de opvoeding, in het openbare leven en in heel de samenleving, heeft de mensheid nooit in iets anders een grotere vreugde gevonden dan in het zien opgroeien van kinderen. In deze oorlog zijn evenwel, de moeders en de kinderen juist de grootste slachtoffers. In de plannen van de hulpverlening werd daarom een nieuw initiatief genomen. Wanneer dit goed loopt kan het later uitgebreid worden.

De hulpverlening gebeurt meestal langs de gezinnen omdat die hier traditioneel nog altijd sterk zijn. Toch heeft de oorlog ook vele wonden geslagen in de gezinnen. Er zijn nu kinderen die omwille van een fysische of psychische handicap of omwille van…

View original post 1.967 woorden meer