Cassie: ‘Echt waar, ik wil helemaal voor God leven’

Standaard

Door de verdrukking naar de Hemel

Cassie Bernall:

‘Echt waar, ik wil helemaal voor God leven.

Het is moeilijk en beangstigend,

maar heel erg de moeite waard.’


tumblr_inline_nepc06v0mz1sgjss3

Cassie was een van de dertien jongeren die op 20 april 1999 werden vermoord door twee medescholieren, die daarna zelfmoord pleegden. Misty Bernall, Cassies moeder, schreef dit aangrijpende boek over de dood en het leven van haar dochter. Haar eerlijke, ontroerende relaas heeft wereldwijd diepe indruk gemaakt. Terwijl jongeren zich bijzonder aangesproken voelen door Cassies moedige getuigenis, worden opvoeders aangespoord om na te denken over de oorzaken van en maatregelen tegen zinloos geweld. ‘P.S. Echt waar, ik wil helemaal voor God leven. Het is moeilijk en beangstigend, maar heel erg de moeite waard.’ Cassie Bernall schreef deze woorden aan haar vriendin Amanda de avond voordat zij om het leven kwam bij de bloedige schietpartij in de Columbine High School in Littleton, Colorado.


Op 6 november 1981 werd Cassie geboren. Als ze…

View original post 419 woorden meer