Schokkende foto’s van Aleppo: Hier bracht het Westen ‘democratie’

Standaard


Syrië, links tijdens de ‘wrede dictatuur’ van Bashar al-Assad, rechts na de ‘democratie’ brengende ‘bevrijding’ door de door het Westen gesteunde ‘gematigde’ rebellen.


Onlangs plaatsten we een aantal foto’s van de Syrische hoofdstad Damascus, die tijdens de door islamisten gevoerde burgeroorlog stap voor stap tot een grote puinhoop is vervallen. De beelden uit Aleppo zijn niet minder schokkend. Dit is wat er ook in landen zoals Libië gebeurde waar het Westen onder leiding van president Obama zo nodig een ‘dictatuur’ moest afzetten en ‘democratie’ wilde brengen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat in de geschiedenisboeken van toekomstige generaties ‘Syrië’ en ‘Aleppo’ synoniem zullen staan met het uitbreken van de Derde Wereldoorlog, en dat de Westerse-Turkse-Arabische coalitie daar de schuld van zal krijgen.

De aanstaande bevrijding van Aleppo zal niet alleen een grote overwinning betekenen voor president Assad, maar ook voor Rusland, dat daarmee zal hebben aangetoond in het Midden Oosten in veel kortere tijd een stuk effectiever te kunnen opereren dan de Verenigde Staten.

Behalve het Westen zullen ook Saudi Arabië en de andere Golfstaten een zware nederlaag moeten slikken, en moeten accepteren dat de Shi’itische Republiek Iran – nadat het vorig jaar al voor elkaar kreeg de sancties tegen het land te laten opheffen- zijn status als regionale (super)macht definitief heeft gevestigd door bondgenoot Assad in het zadel te houden, en de aanvoerlijnen naar de door Teheran aangestuurde terreurbeweging Hezbollah in Libanon te herstellen.

De ogen van de wereld zijn dus eens te meer gericht op Aleppo, de stad die heel goed de geschiedenis kan ingaan als de plek waar (uiteindelijk) de Derde Wereldoorlog begon. Hieronder een aantal ‘voor’ en ‘na’ foto’s van de stad, waarin het verschil is te zien hoe het leven in Syrië was onder de ‘wrede dictatuur’ van Bashar al-Assad, en hoe het leven nu is na de ‘bevrijding’ door de ‘democratisch gezinde’, door Amerika en Europa gesteunde oppositie:

Dictatuur:

Democratie:

Dictatuur:

Democratie:

Dictatuur:

Democratie:

Dictatuur:

Democratie:

Dictatuur:

Democratie:

Zoals op Zero Hedge sarcastisch wordt geconcludeerd:

Obama: ‘Yes we can’… het hele Midden Oosten verwoesten… en… – http://www.zerohedge.com/news/2016-02-13/autocracy-vs-democracy-stunning-and-after-pictures-syrias-largest-city