Een bevredigend antwoord op de vraag wat de “Erfzonde” eigenlijk is

Standaard

Bortoluzzi: Bijbelse Ontstaansgeschiedenis

Costa Erica: “Nu valt het me te binnen dat pater Paul, Minderbroeder (Franciskaan) in Hasselt (Klooster van het “Heilig Paterke”) heel erg geïnteresseerd was in de “Openbaringen aan Pastoor Guido Bortoluzzi”. Zoals bij me zelf zal het voor veel religieuzen een bevredigend antwoord zijn op de vraag wat de “Erfzonde” eigenlijk is.

Uitgerekend een Katholieke priester-professor aan de KU Leuven is de grondlegger van deze, zeg maar Big Bang-nonsens. Door het boek Genesis af te doen als een soort beeldspraak of Mythologie is er heel veel kwaad gedaan. Op het strenge Katholieke college (middelbare school) was het Godsdienstonderricht eerder een soort van les in Archeölogie geworden; we wisten meer van Neanderthalers, Cromagnon-mensen, Dinosaurussen dan van wat er in de Bijbel stond. Men ging nauwkeurig onderzoeken bij de mensapen hoe de spraak onstaan was. Het zou te maken hebben met de “mutatie” van de onderkaak. “The Oregin of Species” verving…

View original post 355 woorden meer