Mensen houden van God

Standaard

Marieke-Al

God

Ja, zelfs in Nederland. Het is een van de beste ervaringen, die ik het afgelopen jaar heb opgedaan: de verrassing en de blijdschap van voorbijgangers op straat als ze een jonge zuster zien. Ik deel het graag met jullie, want ik vind het een heel hoopvolle boodschap.

We zijn opgegroeid met het idee, dat West-Europeanen niet meer in God geloven. Het is passé, iets van onze opa’s en oma’s, die er nu ook bijna niet meer zijn. Op school, op je werk, op verjaardagen, in de media, er wordt niet vaak positief over geloof gesproken. Je bent niet zo populair als je katholiek bent.

Met dat idee in mijn hoofd was het dus best spannend om in zuster-jurkje en later in habijt buiten het kloosterterrein de wereld in te stappen, om boodschappen te doen, naar de dokter te gaan, een duinwandeling te maken, of een keer naar een katholiek evenement…

View original post 191 woorden meer