Pater Daniel: Nice, St-Etienne-du-Rouvray en Krakau

Standaard

Syrië, 29 juli 2016, door Pater Daniel

Goede Vrienden,

De Franse president heeft gezworen dat hij de aanslag van de terroristen op de nationale feestdag (14 juli) in Nice zou wreken. Wat doet hij? Op 19 juli laat hij het Syrische dorp Tukhar aan de Turkse grens bombarderen, waarbij 164 onschuldige burgers (mannen, vrouwen en kinderen) worden gedood! Dat is de anti-terroristenstrijd van de internationale coalitie onder leiding van Amerika (reken daarbij nog de 1513 burgerdoden die deze coalitie al gemaakt heeft!) En op 26 juli wordt de Franse priester Jacques Hamel van 86 jaar, die in de kerk van St-Etienne-du-Rouvray de Eucharistie vierde, door salafisten uit eigen streek onthoofd. Hoe kan Frankrijk, dat aan Qatar en Saoedi-Arabië verkocht is, nu de salafistische moskeeën sluiten? Ondertussen vieren meer dan een half miljoen jongeren de Wereld-Jongeren-Dagen in Krakau en trachten wij hier in vrede te leven met moslims die gelukkig beter zijn dan hun geloof, waarvan het doel uiteindelijk niets anders is dan alle ‘andersgelovigen’ doden.
We moeten blijven bidden en ijveren voor de vrede in Syrië en vooral in Aleppo waar het voor sommigen iets beter wordt en voor anderen dramatisch blijft.

Ontvangen per email