Het muterende virus: Antisemitisme gaat niet over Joden. Het gaat over antisemieten [Jonathan Sacks]

Standaard

Brabosh.com

sacks-in-ep-postOp 27 september gaf voormalig opperrabbijn van Groot-Brittannië, rabbi Lord Jonathan Sacks een speech in het Europees parlement over de toekomst van de Joodse gemeenschappen in Europa. Het NIW vertaalde die tekst voor u: ‘Antizionisme ís het antisemitisme van onze tijd.’

“De haat die begint met Joden, eindigt nooit met Joden. Dat is wat we vandaag de dag goed moeten begrijpen. Het waren niet alleen de Joden die leden onder Hitler, het waren niet alleen de Joden die leden onder Stalin. Het zijn niet alleen de Joden die lijden onder IS of Al-Qaida of de islamitische Jihad. We maken een ernstige fout als we denken dat antisemitisme alleen Joden bedreigt. Het is vooral een bedreiging voor Europa en voor de vrijheden die er in de loop der eeuwen zijn bevochten.

‘Antisemitisme gaat niet over Joden. Het gaat over antisemieten

Antisemitisme gaat niet over Joden. Het gaat over antisemieten. Het gaat…

View original post 2.178 woorden meer