NAVO in paniek: Trump haalt mogelijk troepen weg bij Russische grenzen

Standaard
door Xander, 13-11-2016. ‘Terugtrekken Amerikaanse troepen uit Europa betekent einde van Westerse alliantie’


NAVO chef Jens Stoltenberg is erg bezorgd dat Donald Trump breekt met de agressieve koers die het bondgenootschap de afgelopen jaren tegen Rusland heeft gevolgd.


De massamedia berichtten zoals gebruikelijk weer halfslachtig over de oproep van NAVO-chef Jens Stoltenberg aan Trump om de alliantie met Europa niet op te breken, maar ‘te verenigen onder Amerikaans leiderschap’. Het Duitse Spiegel verduidelijkt dat Stoltenbergs strategen een ‘worst case scenario’ hebben opgesteld, waarin Trump de Amerikaanse troepen opdracht geeft Europa te verlaten, te beginnen bij de grenzen van Rusland. Een woordvoerder van president Putin verklaarde dat zo’n besluit weer tot enige ontspanning in Europa zal leiden.

Het behoeft geen uitleg dat president Putin erg blij met de verkiezing van Donald Trump zal zijn, en net zo blij met het verlies van Hillary Clinton, die de haviken in Washington aangevoerd zou hebben naar een directe militaire confrontatie met Rusland.

Op de verkiezingsdag vorige week schreven we dat de NAVO bezig is aan een razendsnelle militaire opbouw langs de Russische grenzen, en in totaal 300.000 militairen klaar stoomt om de aanval op Rusland te kunnen openen. Dmitry Peskov, woordvoerder van Putin, riep Trump op om deze troepen weer terug te trekken, omdat ‘dat tot een zekere ontspanning in Europa’ zal leiden. Peskov wees erop dat die ongekende militaire opbouw van de NAVO ‘ons geen veilig gevoel geeft’.

De gevestigde orde in Europa, en zeker op het NAVO hoofdkwartier in Brussel, is doodsbang dat Trump inderdaad de Amerikaanse troepen weghaalt uit Oost Europa, of erger nog: de VS terugtrekt uit de NAVO, omdat Trump eerder heeft gezegd dat hij de alliantie ‘overbodig’ vindt. ‘Voor de eerste keer is een Amerikaans exit uit de NAVO een bedreiging geworden,’ schrijven Stoltenbergs strategen. Een Duitse NAVO-officier verklaarde dat dit het einde van de Westerse alliantie zal betekenen.

Het establishment in politiek en media vindt Trumps geplande beleid een groot gevaar, maar anderen –waaronder wij- zijn van mening dat de nieuwe president met het weghalen van al die soldaten, tanks en vliegtuigen wel eens de Derde Wereldoorlog kan voorkomen, die onder Hillary Clinton ‘een zekerheidje’ zou zijn geweest.

Mocht de elite inderdaad bang zijn dat Trump het roer compleet omgooit, dan zouden wij mogelijk bang moeten zijn dat ze binnen nu en ruim 2 maanden alsnog hun geplande grote (kern)oorlog tegen Rusland forceren. De chaos en vernietiging die hieruit volgt kan dan door president Obama worden aangegrepen om Trumps inauguratie te annuleren.

Vergeet niet dat de ontwikkelingen in Washington en Brussel nauwlettend door het Kremlin in de gaten zullen worden gehouden, en indien iets erop wijst dat het bovenstaande gruwelijke scenario wordt gevolgd, Rusland wel eens kan besluiten dat de beste verdediging de aanval is, en preventief een verwoestende klap zal uitdelen.

Laten we hopen dat dit slechts bij een complottheorie blijft.

Bronnen: Xandernieuws ; Zero Hedge ; NU