De bevrijding van Aleppo door het Syrische leger, dat daarbij werd gesteund door Rusland, is een desastreuze nederlaag voor de regering Obama

Standaard
Obama stuurt na verloren oorlog in Syrië extra troepen naar grenzen Rusland

Klaarblijkelijk moeten we het allemaal maar normaal vinden dat extra Amerikaanse kanonnen en tanks al in januari naar Polen worden gestuurd, wat in Moskou als een rechtstreekse militaire bedreiging zal worden opgevat.


De bevrijding van Aleppo door het Syrische leger, dat daarbij werd gesteund door Rusland, is een desastreuze nederlaag voor de regering Obama, en de grootste strategische terugslag in zeker twee jaar tijd. Met het heroveren van de bezette stad stortte het complete netwerk van de door Amerika gesteunde moslimrebellen in noordelijk Syrië als een kaartenhuis in elkaar. Dat het Witte Huis en de Democraten furieus zijn blijkt niet alleen uit de ongefundeerde beschuldigingen dat aankomend president Donald Trump door Rusland zou zijn geholpen, maar ook uit de aankondiging van Obama om op korte termijn extra troepen en tanks naar Oost Europa te sturen, alsof hij ‘haast heeft om nog voor Trumps inauguratie oorlog met Rusland uit te lokken,’ schrijft verslaggever Clifford Cunningham.

 

Lees meer…