Amerikaanse parlement veroordeelt anti-Israëlische actie van president Obama

Standaard

Terug naar Zion

settleLinks een Joodse ‘nederzetting’, rechts een Palestijns ‘dorp’ beiden in Judea & Samaria

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het besluit van de regering Obama om een anti-Israëlische VN-resolutie niet te vetoën, zeer sterk veroordeeld. Deze VN-resolutie stelt dat Israël niet langer (binnen bestaande) ‘nederzettingen’ op de Westbank mag bouwen.

Maar liefst 342 afgevaardigden stemden voor de veroordeling van de anti-Israëlische actie van de demissionaire regering Obama, slechts 80 tegen. Zo keurde zelfs Obama’s eigen Democratische partij de actie van zijn regering in ruime meerderheid (60%) af.

obama-surprise4De actie van de regering Obama om alle bebouwing voorbij de ‘Groene lijn’ te veroordelen is namelijk strijdig met het eerdere Amerikaanse beleid. Want in 2004 steunde het Congres al met ruime meerderheid de rechtmatigheid van bebouwing op de Westbank in de gedeelten met grote Joodse bevolkingspopulaties.

Het betreft hier overigens slechts een paar procent van de totale oppervlakte van de Westbank, waar…

View original post 241 woorden meer