Mgr. E. De Jong: ‘Wie herinnert zich Marguerite niet?’

Standaard

Blogberichten

Marguerite

Wie herinnert zich Marguerite niet? Ik heb het voorrecht gehad haar een paar keer de hand te mogen schudden. Ik was bang er te hard in te knijpen, zo frêle zag ze er uit. Maar wat een vurige ogen, die tegelijk vol liefde stonden… Moge ze nu in de hemel voor ons ten beste spreken!

Wat mooi dat er een nieuw tijdschrift verschijnt om haar levenswerk, de Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de Kleine zielen, voort te zetten. Die zelf weer de voortzetting is van het werk van de H. Theresia van Lisieux in de kleine zielen! Elke tijd heeft haar eigen uitdrukkingswijzen. De blijde boodschap van de Barmhartige Liefde van Jezus kan op zoveel manieren tot uitdrukking worden gebracht. Eerst door woordelijke verkondiging. Dan door geschrift. De Evangelisten, maar ook de grote heiligen zagen al direct de grote mogelijkheden van de sociale communicatie-media. Franciscus van Sales, Don Bosco…

View original post 666 woorden meer