Gebed H. Theresia van Lisieux om een legioen van kleine zielen

Standaard

Blog Marguerite

Het zaadje van het Legioen Kleine Zielen werd op de akker van de Heer geplant door het verlangen van deheilige Theresia van het Kind-Jezus te Lisieux. In een brief aan haar zuster Marie van het Heilig Hart schreef zij op 8 september 1896 dit gebed:  

“O Jezus, hoezeer zou ik alle Kleine Zielen op het hart willen drukken dat uw mildheid waarlijk onuitsprekelijk is. Ik voel dat als Gij een ziel zoudt vinden die nog zwakker en kleiner is dan de mijne – al lijkt dit onmogelijk – dan zoudt Gij er zeker genoegen in scheppen om haar met nog meer gunsten te overladen, als zij zich ten volle aan Uw oneindige Barmhartigheid zou toevertrouwen.

Maar waarom, Jezus, zou ik ernaar verlangen uw geheimen van liefde bekend te maken? Zijt Gij het zelf niet die ze mij hebt onderwezen, en kunt Gij ze niet aan anderen openbaren?

View original post 235 woorden meer