O.L. Vrouw van Lourdes

Standaard

Boodschappen van Maria

Pater Ravier, pater jezuïet uit Lyon, schreef eens: “Bij de gezegende grot nodigt de H. Maagd ons namens haar Zoon uit tot de bekering van het hart en tot de hoop op de vergeving.

Zullen wij naar Maria luisteren?

Spreken over de betekenis van de verschijningen van O.L.Vrouw in Lourdes, dat is de geschiedenis van deze verschijningen oproepen – een mooie geschiedenis die men niet moe wordt te horen en te herlezen -, het is ook spreken over de boodschap gegeven door de Moeder van God – de woorden zowel als het verloop zelf van de verschijningen vormen een boodschap om te overdenken -, het is tenslotte spreken over Bernadette de vertrouwelinge van O.L.Vrouw, die als eerste deze boodschap heeft beleefd. We zullen het chronologische verloop van de verschijningen volgen, om er de betekenis van te ontdekken. We zullen dan zien dat Lourdes een catechismus is, gegeven door de…

View original post 3.204 woorden meer