Over de priester, uit: Waarheid en Liefde – L. Pirenne pr

Standaard

De 7 Sacramenten in woord en beeld

Aangezien het boek ‘WAARHEID EN LIEFDE’ de waardering wegdraagt van bisschoppen van de lage landen en volgens hun mening niet zonder de inspraak van de H. Geest is geschreven, vertrouw ik de lezing ervan aan de gelovigen toe met de vaste overtuiging dat een open verstand en een warm hart er zijn gading en zijn weldoend inzicht en kracht in zullen vinden. – L. Pirenne pr.

WOORDEN VAN DE PASTOOR VAN ARS OVER DE PRIESTERS.

(Uit het boek ‘WAARHEID EN LIEFDE’, De Pijlers van het geloof; blad 256) Christus bedient zich van de priesters om Zijn genadegave aan het volk Gods mee te delen. De priester vervangt de persoon van Christus in het toedienen van de sacramenten.

Met recht en reden, wordt hij dan ook “een alter Christus”, een andere Christus genoemd.

Niemand beter dan de pastoor van Ars kan ons de uitzonderlijke waarde van het priesterschap schetsen. Wanneer…

View original post 609 woorden meer