Stirezo biedt Kamerleden pro-life petitie aan

Standaard

Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo) heeft dinsdag een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden, waarin opnieuw gepleit wordt voor de afschaffing van abortus en euthanasie.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Nationale Gebedsdag, waarbij wordt gebeden voor bescherming van het ongeboren leven. Stirezo-bestuurslid Hugo Bos en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond, overhandigden de petitie aan verschillende parlementariërs.

Aanwezige Kamerleden

Namens de christelijke partijen waren SGP-fractievoorzitter Kees vaan der Staaij en Hanke Bruins-Slot (CDA) aanwezig. CDA-er Martijn van Helvert en Carla Dik-Faber (CU) spraken de aanwezigen toe voor het aanbieden van de petitie. Ook Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Léonie Sazias (50 Plus) waren ter plaatse tijdens het in ontvangst nemen van de petitie.

Volgens de organisatie woonden zo’n 200 mensen de gebedsdag bij, die werd afgesloten met een Mis in de St.-Jacobus de Meerdere-kerk in Den Haag.

Jaarlijks evenement

Stirezo is een katholieke stichting die opkomt voor de beschermwaardigheid van het menselijk leven. De pro-life organisatie werd in 1973 opgericht door pater Jan Koopman (1919-1997). De priester protesteerde elke tweede dinsdag van de maand op het Binnenhof tegen abortus. De Nationale Gebedsdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het werk van de oprichter wordt voortgezet.

Stirezo is onderdeel van Stichting Civitas Christiana.

BRON