‘Mariaverschijningen authentiek’ – Bisschop Punt spreekt van bovennatuurlijke boodschappen

Standaard

Maria, O.L.V. van Amsterdam

‘Mariaverschijningen authentiek’

Bisschop Punt spreekt van bovennatuurlijke boodschappen

Aldus een bericht, zowaar te vinden op de voorpagina van dagblad Trouw van dinsdag 11 juni 2002. Op zich genomen is het tegenwoordig al haast iets indrukwekkends, als in de persmedia die bol staan van berichten van godsdienstige aard vanuit de hoek van de islam, boeddhisme, Bahaï, Hara Krishna etc. er ook eens aandacht besteed wordt aan een belangrijk bericht vanuit de r.-k. Kerk.

Na jarenlange strijd is het pleit dan eindelijk gewonnen: de verschijningen van Maria als “Vrouwe van alle Volkeren” zijn erkend als van bovennatuurlijke oorsprong, en wel door degene die voor een dergelijke uitspraak de eerst verantwoordelijke is, nl de bisschop van het diocees,  waarin de desbetreffende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, dus in het geval Amsterdam: Mgr. Dr  J..M. Punt, Bisschop van Haarlem (waaronder Amsterdam ressorteert).

Zelf  ben ik al meer dan vijftig jaar bij de zaak van de Vrouwe…

View original post 1.910 woorden meer