De Democraten in New York keuren een nieuwe abortuswet goed, die abortus tot aan de geboorte toelaat

Standaard

baby-1De wet zegt dat “ieder individu dat zwanger wordt het fundamentele recht heeft om de zwangerschap volledig uit te dragen, een kind te baren, of een abortus te hebben.” Daardoor wordt de eerdere erkenning van de staat, dat niet-geboren baby’s die ouder zijn dan 24 weken, als potentiële slachtoffers van moord kunnen gezien worden, teniet gedaan. Tevens wordt abortus volledig uit de strafwet geschrapt, en wordt het “gezondheidsmedewerkers” die geen dokters zijn, ook toegelaten om abortussen uit te voeren.

Senator-meerderheidsleider Andrea Stewart-Cousins verklaarde vóór de stemming: “We hebben een president die het heel, heel duidelijk heeft gemaakt dat hij Roe v. Wade wil bannen. Vandaag, hier in New York, zeggen we nee, en we zeggen niet enkel nee. We zeggen dat hier in New York, de gezondheid van de vrouwen telt. We zeggen hier in New York, dat het leven van de vrouwen telt. We zeggen hier in New York dat de beslissingen van de vrouwen tellen.”

Gisteren raakte nog bekend dat Planned Parenthood vorig jaar 332.757 abortussen uitvoerde en $563,8 miljoen ontving via de belastingen – een record. De abortusgigant is in totaal meer dan $2,2 miljard waard.
Bron: restkerk