Brief aan mijn geaborteerd kind

Standaard

Uit het KN-blad nr. 11 van 16 maart 2012.

Gekwelde moeder schrijft:
Brief aan haar geaborteerd kind.

Mijn lief kind,

Gisteren was het exact tien jaar geleden. Tien jaar geleden droeg ik je onder mijn hart. En tien jaar geleden deed ik het kloppen van je hart stoppen. Ik, je moeder, degene die je het leven schonk, nam het ook weer van je weg, mijn lief kind. Het is al zo lang geleden maar nog steeds stolt het bloed in mijn aderen, nog steeds stokt mijn adem bij het horen van het woord “abortus”. Er is een leegte in mij die nooit kan worden opgevuld, een kilte die me overal vergezelt, een rouw waar geen einde aan komt. Voor mij ben je een eeuwig onvoltooid lied, een bloem die nooit bloeide, een zonsopgang overschaduwd door mist en regen. Zelfs tijdens de laatste fragiele ogenblikken van je korte leven, vroeg ik me af: ‘Ben je een jongen of een meisje?’

Lees hier de hele brief: Greeth.wordpress.com/een-brief-aan-mijn-geaborteerd-kindGenezing van pijn vanwege een abortus: R.k. hulpverlening voor verwerking van abortus voor vrouwen en mannen gedurende ’n weekend. Informatie op website:
RachelsVineyardNederland.com