Priest in Germany tells laity to say Mass prayers over bread and wine at home

Standaard

Het gaat er over dat er in een parochie in Duitsland de parochianen hun eigen brood mogen meenemen in een lunchtrommetje. De priester zegent (consacreert) het en ze mogen dan hun eigen brood eten als zijnde Jezus’  lichaam. Ze mogen ook zelf thuis brood en wijn zegenen dmv een eucharistisch gebed wat ze dan zelf uitspreken.

Dat is niet katholiek… meer. De zegening en de consecratie moet uitgesproken worden naar de intentie van de Kerk, namelijk de eucharistie te vieren om het lijden en verrijzen van Jezus te herdenken. En niet om dat te doen wat wijzelf gaan bedenken!

Featured Image

WÜRZBURG, Germany, June 8, 2020 (LifeSiteNews) – Several parishes in the German diocese of Würzburg are publishing texts for worship services at home that include having the laity say words of “consecration” over bread, an action that is strictly reserved for priests. As churches begin to open up, the same parishes are having laity bring bread in a “lunch box” that they will hold in their hands during Mass and then self-communicate. 

Fr. Bernhard Albert of Frammersbach, near Frankfurt, had provided the faithful of his parishes with texts for their own worship services amid the coronavirus pandemic. “I deliberately inserted the communion part and asked the people at home to take a piece of bread,” the 65-year-old priest told local newspaper…

Lees hier verder; https://www.lifesitenews.com/news/priest-in-germany-tells-laity-to-say-mass-prayers-over-bread-and-wine-at-home