Vrijheid en de waarde van het leven

Standaard

Marieke-Al

Waarom abortus en euthanasie niet onder zelfbeschikkingsrecht vallen.

Een opdracht voor het vak Sociale leer van de Kerk, juli 2017

‘Zoals het een eeuw geleden de arbeidersklasse was die onderdrukt werd in haar fundamentele rechten, en de Kerk met grote moed er de verdediging van op zich nam, door de onaantastbare rechten van de persoon van de werker af te kondigen, zo voelt de Kerk nu, nu een andere categorie personen onderdrukt wordt in haar fundamentele recht op het leven, de plicht om met onverminderde moed stem te geven aan wie geen stem hebben. Haar roepen is altijd dat van het evangelie voor de verdediging van de armen van de wereld, die bedreigd, ondergewaardeerd en onderdrukt worden in hun mensenrechten’. (H. Johannes Paulus II verwijzend naar Rerum Novarum, Evangelium Vitae, punt 5, 1995)

Inleiding en vraagstelling

Op dit moment zijn er gesprekken gaande tot het vormen van een nieuw kabinet…

View original post 7.887 woorden meer