Steeds meer politieagenten in Nederland in gewetensnood: “Ik lig ’s avonds huilend in bed” en “liever non-actief dan een monster”

Standaard

EINDTIJDKLOK

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 doet sinds eind oktober vorig jaar onderzoek naar het door de overheid gevoerde coronabeleid. Dat doet de commissie door het afnemen van verhoren met getuige-deskundigen, waaronder artsen, virologen en andere experts. Na een oproep hebben zich ook tientallen politieagenten aangemeld. De verhoren zijn in januari afgenomen. “Agenten geven aan dat ze in gewetensnood zijn gekomen, omdat ze naar eigen zeggen gedwongen worden methodes toe te passen waar ze niet meer achter kunnen staan. Bijvoorbeeld dat men opdracht krijgt om voor kleine vergrijpen zoals het niet dragen van een mondkapje, buitenproportioneel zware methodes in te zetten,” zei initiatiefnemer Pedro Kuit eerder tegen het Castricums Nieuwsblad.

Nadat de commissie 47 politieagenten had gehoord, wilde het ministerie van Justitie opeens het gesprek aangaan met de organisatie, om te voorkomen dat de verklaringen openbaar worden gemaakt. “De BPOC2020 onderhandelt met niemand, óók niet en vooral niet met de overheid!…

View original post 345 woorden meer