Devotie H. Hoofd, Zetel van de Goddelijke Wijsheid is privé toegestaan!

Standaard

H. Hoofd van Jezus

Teresa Higginson (1844-1905) was een katholieke onderwijzeres. Ze werd geboren in Noord-Wales, woonde het grootste deel van haar leven in Noordwest-Engeland en Schotland en overleed in Devon. Het lijkt erop dat ze veel bovennatuurlijke gaven van God heeft ontvangen, zoals genezing, profetie, bilocatie en de stigmata. Deze Devotie was mij overigens onbekend, totdat een Engelse relatie mij vorig jaar daarop wees. 

Er wordt beweerd dat Teresa door Christus is uitgekozen om de toewijding aan zijn Heilige Hoofd bekend te maken als de zetel van de Goddelijke Wijsheid. Dit zou een remedie zijn voor een tijd van buitengewone intellectuele trots en wegvallen van het geloof. Het zou niet alleen de voltooiing van de toewijding aan het Heilig Hart zijn, maar ook de bekroning van alle devoties. Er werd zelfs geprofeteerd dat het het enige middel zou zijn voor de bekering van Engeland.

De zaak over Teresa werd na haar overlijden in…

View original post 509 woorden meer