Carnaval vieren? Rusland – Oekraïne? Corona ?

Standaard

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

Inleiding

Met carnaval nemen we enkele dagen wat meer afstand van de ernst in de wereld. Het zijn ook de ontspannen dagen voorafgaand aan Aswoensdag.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne gooit echter roet in het eten. Hoe daar mee om te gaan? Kunnen we Carnaval vieren, mogen we überhaupt wel carnaval vieren? De ouderen onder ons herinneren zich de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, de jongeren onder ons zijn echter blij weer samen te mogen en te kunnen komen na de lockdowns en ontspannen bij elkaar te zijn. Ook te begrijpen.

Door de coronamaatregelen wordt carnaval sowieso al een stuk minder gevierd als voorheen. Het maakt ons de broosheid van ons bestaan bewust!

De lezingen van vandaag passen goed bij carnaval en bij de aanstaande Veertigdagentijd. In het evangelie spreekt Jezus vandaag over de innerlijke goedheid van de mens: “Waar het hart vol van is, daar vloeit de mond…

View original post 303 woorden meer