1ste zondag van de vastentijd C 2022

Standaard

Preken en woordjes

Wie ben ik? Of wie wil ik zijn? Vroeg of laat stelt elke mens zich deze vraag. Het antwoord erop is zo veelvuldig als er mensen zijn. En toch… Heel vaak liggen de antwoorden in eenzelfde lijn. Men heeft het dan over wat men heeft, wat men doet of wat anderen van hen zeggen. Is je dat nog nooit opgevallen? Mensen spreken dan over waar ze wonen, welk diploma ze hebben of over hun gezin. Ze spreken over hun werk, welke reizen ze gemaakt hebben of wat hun hobby’s zijn. Of het gaat over hoe ze gezien worden door anderen en hoe ze vooral zichzelf willen profileren.

Vandaag plaatst Jezus hier kanttekeningen bij, bij het idee dat de mens is wat hij heeft, wat hij doet en wat men van hem zegt. Niet dat dit in een mensenleven niet belangrijk kan zijn. Zonder eten, een thuis, een goede naam is…

View original post 545 woorden meer