Tweede zondag van de Vasten, jaar C

Standaard

pray non stop

In Goddelijke Glans

800px-Alexandr_Ivanov_015De evangelies in de Veertigdagentijd hebben met elkaar te maken. Vorige week zondag hebben we gehoord over de drievoudige beproeving van Jezus in de woestijn. Hier stond de Menselijkheid van Jezus in het middelpunt; Jezus die het menselijke lot heeft willen delen – met honger en dorst, met vreugde en verdriet, met arbeid en vrije tijd – in alles aan ons gelijk geworden, behalve dan in de zonde.

Vandaag staat de Goddelijkheid van Jezus in het middelpunt. Voor een kort ogenblik breekt op de berg een mysterievolle goddelijke glans door het lichaam van Jezus heen… een licht, een schittering, dat mensenogen niet zomaar kunnen aanschouwen en dat de apostelen tegen de vlakte neerslaat. En ze horen een Stem. De Stem van de Vader in de Hemel. En wat deze Stem hun zegt, zal – wanneer ze de berg afgedaald zijn – hen hun hele leven lang bijblijven:…

View original post 532 woorden meer