Niet Rusland, maar Oekraïne beschiet burgerdoelen

Standaard

Dat Rusland opzettelijk burgerdoelwitten bombardeert is overigens regelrechte leugenpropaganda, en het omgekeerde van de waarheid: het is het Oekraïense nazi-leger dat raketten afschiet op woonwijken, schijnbaar om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken en vervolgens de schuld te geven aan Rusland. Dat gebeurt dan ook massaal in de Westerse mainstream media, die zich andermaal als schaamteloze propagandakanalen van VS/EU/NAVO/WEF opstellen. Enfin, zet de TV aan of open een willekeurige bekende ‘nieuws’site, en de soms aan blinde Russenhaat grenzende oorlogszucht spat van het scherm af.

DEBKAfile bericht over grote verliezen van beide legers (87 Oekraïense tanks vernietigd en 80 Russische), en de dood van 2800 Russische soldaten. Ook daar is geen enkel bewijs voor, maar het zou Putin ertoe hebben aangezet om naar zwaardere middelen zoals de Buratino te grijpen. Dit gevreesde wapen zou voor het laatst zijn ingezet bij het heroveren van een vliegveld bij het Syrische Aleppo.

verder lezen…