“Het is tijd” – Genezing na abortus voor moeders (en vaders)

Standaard

Er zijn miljoenen mannen met een abortus-ervaring die baat zouden kunnen hebben met een Rachel’s Vineyard retraite.

‘Father and Baby’
‘Vader en Baby’ (foto: Simon Dannhauer / Shutterstock)

Geschreven door een vader, 13 oktober 2022

‘Hij zal de harten van vaders tot hun kinderen keren en de harten van kinderen tot hun vaderen’ (Maleachi 4:6)

“Ga je ooit op een Rachel’s Vineyard retraite?” vroeg de priester na mijn biecht.

Ik schudde mijn hoofd en keek op. Het was zo’n onverwachte vraag – en het trok zeker mijn aandacht. Rachel’s Vineyard, Rachel’s Vineyard … Ik wist dat het iets te maken had met genezing na een abortus. Ik had gezegd dat ik tientallen jaren geleden aan een abortus had meegewerkt tijdens mijn belijdenis in de biecht, maar ik had absolutie ontvangen en geprobeerd het achter me te laten. Mijn vrouw wist ervan, en een paar goede vrienden, maar het was over en uit. Waarom zo’n tragische gebeurtenis opnieuw herhalen? Wat heeft het voor zin?

“Je moet er eens over nadenken”, vervolgde mijn biechtvader. “Het klinkt alsof het tijd is.”

Het blijkt dat hij gelijk had, en ik ben zo dankbaar dat hij zijn gevoel volgde – of de ingeving van de Heilige Geest – en stelde die vraag. Het was natuurlijk eigenlijk geen vraag, maar een uitdaging en een uitnodiging. Had ik de moed om te worstelen met mijn pijnlijke verleden? En zou ik nederig genoeg kunnen zijn om genezingsprocessen te accepteren voor dat verleden?

“Ja”, zei ik tegen de priester. “Misschien heb je gelijk. Ik zal het doen. Bedankt.”

Lees hier verder: https://www.ncregister.com/blog/post-abortion-healing-for-dads

Rachels Vineyard Retraites in Nederland voor mannen en vrouwen: www.rachelsvineyardnederland.com