De genezing van de blindgeboren man

Standaard

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

Vierde zondag van de Veertigdagentijd, Jaar A, 2023

Beste broeders en zusters in Christus,

Op deze (vooravond van de) vierde zondag van de veertigdagentijd worden we geconfronteerd met het verhaal van de blindgeboren man. Dit verhaal uit het Johannesevangelie (Johannes 9:1-41) is een krachtig getuigenis van de macht van Jezus om blinden te genezen en weer te laten zien; en om geestelijk verblinde harten van mensen te openen.

We worden geïntroduceerd bij de blindgeboren man die al zijn hele leven in duisternis heeft geleefd. De leerlingen vragen aan Jezus wie er gezondigd heeft – de man zelf of zijn ouders – om zo’n handicap te verdienen. Jezus antwoordt echter dat de blindheid niet het gevolg is van zonde, maar om de glorie van God te openbaren.

Jezus spuwt op de grond, maakt er slijk van en smeert dat op de ogen van de blinde man. Hij stuurt hem dan naar…

View original post 300 woorden meer