Maria, de Onbevlekte Ontvangenis

Standaard

Pastoor Guido Bortoluzzi & professor Renza Giacobbi

Maria en de Onbevlekte Ontvangenis

Toen Bernadette, op aandringen van haar parochiepriester, aan Maria vroeg om haar naam te onthullen, zei Ze: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis”. Bernadette vond dit moeilijk te onthouden, omdat ze de betekenis niet begreep, en uit angst om het te vergeten herhaalde ze het keer op keer voor zichzelf. Onze Lieve-Vrouw zei niet: “Ik ben de Onbevlekte Maagd” of “Ik ben Zij die Ontvangen is zonder oorspronkelijke zonde (erfzonde)”. Ze definieerde zichzelf met een abstract concept toen Ze zei dat Ze de “Onbevlekte Ontvangenis” was, in plaats van bijvoorbeeld “Zij die onbevlekt is ontvangen”.

Met de conceptie wordt niet alleen verwezen naar het behouden zijn van Onze Lieve Vrouw van de erfzonde en de gevolgen daarvan, maar vooral naar de “conceptie” van een Gedachte, van een Concept: Zij die een rol heeft bij het terugbrengen van de mensheid naar haar oorspronkelijke zuiverheid en volmaaktheid.

Het…

View original post 1.024 woorden meer