Rusland wil 50.000 Syrische christenen permanent opnemen

Standaard

De Syrische christenen vragen Rusland om hulp omdat ze het doelwit zijn van islamitische extremisten. “We worden bedreigd met uitzetting uit ons land”, schrijven ze in de brief aan het Kremlin. In het schrijven prijzen ze de rol van Rusland als beschermer van de christelijke minderheid in Syrië. Ook wordt Moskou geroemd voor zijn inzet voor vrede en stabiliteit.

Volgens de leiding van de Russisch-orthodoxe Kerk is het begrijpelijk dat Syrische christenen hun toevlucht zoeken in Rusland voor bescherming en ondersteuning, omdat de regering van Poetin zich opwerpt als verdediger van het christendom in Syrië.

E.J. Bron

Rusland is van plan om vijftigduizend Syrische christenen het Russische staatsburgerschap te verlenen.

De christenen uit de regio Qualamun, in het westen van Syrië, hebben in een brief aan het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hierom gevraagd. Dat zegt de woordvoerder van president Vladimir Poetin.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

View original post