De Boodschap lezen is bidden

Standaard

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

Door Pastoor A. Ory

(Uit: Tijdschrift ‘Het Legioen Kleine Zielen’, December 1976, blz. 8-14)

Bidden zinloos?

Menig mens – en helaas soms hier of daar een priester – beweert dat bidden overbodig is geworden, een nutteloze of zelfs een schadelijke bezigheid, die niet meer hoeft in dit laatste kwartaal van de 20ste eeuw. Onwillekeurig vergelijkt men dan het religieuze leven met een economisch bedrijf, waar de meesten hard werken aan de lopende band, terwijl anderen al dromend zoeken rond te slenteren in een dolce far niente. De eersten zijn bruikbaar voor het rendement; de laatsten worden doorgestuurd omwille van hun nutteloosheid. Bidden wordt door sommigen op dezelfde leest geschoeid als dromen.

Werken, bezig zijn met mensen, produceren, dat alles vindt gemakkelijk instemming; bidden wordt licht in vraag gesteld; men ziet er niet goed de productiviteit van in.

Wat moeten Legioen Kleine Zielen-leden denken over een dergelijke opvatting omtrent het gebed…

View original post 2.912 woorden meer