Wij gaan binnen in het heilig jaar van de Barmhartigheid

Standaard

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

Pater Marcel: “Wij gaan binnen in het heilig jaar van de Barmhartigheid. Een goede gelegenheid om ons vertrouwen in de Barmhartige Liefde te hernieuwen! Moge de Heer u de blijheid geven van de kinderen die zich zo geliefd voelen!”

De maand december ziet het begin van een nieuw liturgisch jaar. Maar in 2015 is het vooral het begin van het Heilig Jaar gewijd aan de Goddelijke Barmhartigheid. Het begint op 8 december, dag van het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Maagd Maria. In de bul van oproeping vraag Paus Franciscus ons, ons niet tevreden te stellen met woorden. Wij moeten ons op weg begeven en niet blijven zitten in de zetel van pretentie alles te weten! Onze rugzak en onze pelgrimsstok nemen.

De Heilige Vader onderscheidt drie etappes in deze innerlijke reis. Niet oordelen, vergeven, geven. Maar het programma staat niet beschreven in een toeristische gids. Het is…

View original post 548 woorden meer