Wie is verantwoordelijk voor het goed of het kwaad?

Standaard

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

>> Woord van Jezus aan Marguerite, 4 september 1971

IMG_20130406_0006De ziel is verantwoordelijk voor het goed dat zij bezit in deze zin dat haar hart zich vrijwillig en spontaan geopend heeft onder de adem van de Liefde voor de Waarheid die haar aanspoorde.

De ziel die dit waardevol goed niet bezit is verantwoordelijk voor haar verlies, omdat zij weigert de roepende stem van de Liefde te horen die smeekt, en de liefde in haar zwijgt, overstroomd als zij is door de verleidende stemmen van ondeugd en corruptie die het wezen onderwerpen dat hij geschapen heeft om te beminnen en dat door zijn fout, enkel ontrouw en ondankbaar kan zijn.

De Liefde stroomt over in hem die Mij bemint.

De haat, de afgunst in hem die Mij verwerpt.

Waar is de zachtheid en het begrip tenzij in hem die Mij bemint?

Waar is de fout tenzij in hem die slechts…

View original post 181 woorden meer