Neerlandicus K. van den Berg: ‘Focus op de modernere tijd’

Standaard

H. Hoofd van Jezus

Neerlandicus K. van den Berg aan het woord: “Het werk van de onbekende pater Marcel is niet los te zien van het leven van Teresa Helena Higginson. Dit boek dient als een handboek, zoals het door de schrijver genoemd wordt, om de openbaringen van Higginson te begrijpen en te “beleven”. Het taalgebruik is in sommige opzichten ouderwets voor ons en een term als belevenhad misschien een andere connotatie voor pater Marcel dan het voor ons heeft. Op geen enkele manier bedoelt hij, naar mijn mening, dat de lezer van het handboek zelf in staat zou zijn een mystieke ervaring te hebben. Dit naslagwerk dient meer als richtlijn om Bijbelse verhalen te herinterpreteren en inzichten van Teresa Helena Higginson beter te begrijpen. Er wordt simpel gezegd dus niets nieuws verteld, maar wel wordt er getracht om Higginsons ervaring inzichtelijk te maken en haar boodschap te verspreiden.

Veel…

View original post 373 woorden meer