Het doopsel van pater Pio

Standaard

Optimist tot in de kist

biografie_03Pater Pio (geboren te Pietrelcina 25-05-1887, gestorven te San Giovanni Rotondo 23-09-1968) heeft op een heldere en diepzinnige wijze over het Doopsel geschreven, in het bijzonder in zijn brieven aan zijn geestelijke dochter Raffaelina Cerase.

Hij schreef haar: ’Het Doopsel brengt in ons een echte omvorming teweeg. Wij sterven af aan de zonde en worden geënt op Jezus Christus, op een zodanige wijze dat Wijleven vanuit Zijn leven zelf. Bij ons Doopsel ontvangen wij de heiligmakende genade die ons leven geeft, een volledig hemels leven dat van ons kinderen van God maakt, broers van Christus en erfgenamen van de hemel’.

Pater Pio onderstreept de essentie zelf van het Sacrament van het Doopsel. Het doet ons kinderen van God worden, erfgenamen van Zijn Rijk. Het is een deelname aan en een kopie van de dood van Christus. ’De dood van Christus is op ons gelegd in het Doopsel…

View original post 277 woorden meer