Maastrichtse pastoor Honings woest over euthanasieplan

Comment 1 Standaard
www.1limburg.nl/, Vrijdag 14 oktober 2016.

De Maastrichtse pastoor Jack Honings is woest over het plan van het kabinet om euthanasie mogelijk te maken voor ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Op Twitter roept hij bisschoppen en andere priesters op om hard stelling te nemen tegen ‘dit goddeloze kabinet’.
 

Euthanasie
Minister Schippers pleitte er woensdagavond voor dat iedere volwassene op leeftijd, die weloverwogen vindt dat zijn of haar leven erop zit, onder strikte voorwaarde uit het leven mag stappen.

Van God los
Honings heeft er echter grote moeite mee. De pastoor die onlangs nog de Maastrichtse versie van het populaire tv-programma Maestro won, laat via Twitter weten komende zondag tijdens de mis te bidden voor Schippers ‘nu zij volledig van God los is’. Ook kondigt hij aan te bidden voor alle mensen die het slachtoffer kunnen worden van de ‘mensonwaardige ideologie’ van de minister.

Spuitje?
Honings noemt het beangstigend dat een overheid ‘mensen wil helpen om zelfmoord te plegen’. Verder spreekt hij zijn zorg uit voor de toekomst en vraagt hij zich af wat de volgende stap zal zijn. “Met 75 krijg je de spuit, mits je actief hebt aangegeven dit niet te willen!”, vraagt de pastoor zich af.

Zondag bidden we in de H. Missen voor minister Schippers, dat God zich over haar mag ontfermen nu zij volledig van God los is (1/2)

En we bidden voor allen die het slachtoffer kunnen worden van haar mensonwaardige ideologie, dat God hun leven mag beschermen (2/2)

Bisschoppen en collega priesters roep ik op veel duidelijker stelling te nemen tegen dit goddeloze kabinet, zijn we onze gelovigen verplicht

Overheid die mensen wil helpen om zelfmoord te plegen heeft toch geen serieuze zorg voor hen? Beangstigend om in NL oud te moeten worden!

Volgende stap zal wel komen van : voltooidlevencodicil. Met 75 krijg je de spuit mits je actief hebt aangegeven dit niet te willen!

Een gedachte over “Maastrichtse pastoor Honings woest over euthanasieplan

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: