Zes kardinalen ondertekenden het verzoek tot opheldering van leerstellige onduidelijkheden in AL

Standaard

20 november 2016, Redactie KN

“Papolatrie, het aanbidden van de paus, is een zonde die hem tot Christus transformeert.”

We zijn de paus verering schuldig, maar als hij evidente fouten maakt en objectief verwarring sticht, hebben we als gelovigen de plicht hem te weerstaan. Dat zegt professor Robert de Mattei. Hij sprak zaterdag voor Civitas Christiana in Heilig Landstichting.

Verderf

De apostolische exhortatie Amoris Laetitia (AL) is een “schandalig document”, aldus De Mattei in zijn lezing omdat het de zonde vervaagt en op die manier zielen in het verderf voert.

Publiek

De Mattei, die in Rome woont, wist nog met stelligheid te melden dat de fameuze dubia, het verzoek tot opheldering van leerstellige onduidelijkheden in AL, door zes kardinalen is ondertekend. Slechts vier waren er echter bereid de stap te doen het document publiek te maken, nadat de paus het onbeantwoord liet. (KN)