Gaan de Duitsers Europa bevrijden?

Standaard

door Nexus, 15 januari 2017.
duitser bevrijden europaWij Nederlanders staan te boek als nuchtere en wakkere mensen, toch zijn het de Duitsers die het voortouw nemen in een anti NATO petitie. De petitie verlangt dat zowel de VS alsook de UK alle troepen uit Duitsland weghalen. In totaal zijn er 58.000 soldaten actief in Duitsland. Het overgrote deel zijn Amerikanen maar ook de Britten zijn zwaar vertegenwoordigd met 13.000 manschappen.

Eén van de belangrijkste redenen voor de Duitsers om de aftocht van deze soldaten te verlangen is dat ze vrezen voor betrokkenheid bij een mogelijk volgend conflict omdat ze de Amerikanen en de Engelsen gebruik laten maken van de Ramstein-basis waarvandaan veel operaties geleid worden. Operaties die bijna allemaal inbreuk maken op de soevereiniteit van andere landen omdat de VS en de UK menen dat ze de hegemonie over de wereld hebben.

Ramstein is niet de enige basis die ter discussie staat. De VS hebben maar liefst 800 bases over de hele wereld in 156 landen en in steeds meer landen gaan stemmen op om deze bases te sluiten en de Amerikanen vriendelijk te verzoeken naar huis of naar elders te vertrekken. De VS voert agressieve militaire acties uit vanuit Düsseldorf in meer dan 124 landen. Elke lancering van een wapen maakt Duitsland medeplichtig. Verder vinden de petitievoerders dat de NATO gemaakte afspraken met o.a. de Russen schenden en miljarden gespendeerd hebben in de “Putsch” van Oekraïne. Duitsland wil niet in een oorlog betrokken worden met Rusland. Zij hebben net baat bij een sterk Rusland want zonder sterk Rusland worden wij allemaal slaven.

Ook in Nederland heeft de NATO, lees VS, ongelooflijk veel…

Lees hier verder: bovendien.com