Preek derde Zondag van Pasen (b)

Standaard

pray non stop

Preek 3de Zondag van Pasen (B) 2015

Elke dag begroeten wij mensen meerdere keren. Wij geven elkaar een hand en wij spreken daarbij een groet uit. Ook bij een afscheid herhalen wij de handdruk en zeggen een hartelijk woord ten afscheid. Voor velen is de welkomstgroet enkel nog een ‘hallo’. En de afscheidsgroet heeft in Holland de vorm van een ‘doei’ gekregen. Sommige culturen echter geven aan het welkom en afscheid een gelovige uitdrukking. Zo begroeten oosterlingen elkaar met “Sjaloom! Sjalum aleiko: vrede”. Waar wij elkaar ‘goede dag’ toewensen, wenst de oosterling de ander vrede en alle goeds toe. De Engelsman neemt afscheid met “God bless you: God zegene u.” De Fransman en de Zuidlimburger gaan met een ‘à Dieu, of Adiee” uit elkaar. Tot bij God.” Zoveel toekomstplannen laten wij gepaard gaan met een “Als God wil, of “Als God belieft’”. Wij leggen alles in Gods hand, want wij…

View original post 575 woorden meer